Bugun...
SON DAKİKA

BAŞARILI OLMANIN YOLLARI

 Tarih: 04-06-2024 23:07:00  -   Güncelleme: 04-06-2024 23:10:00
veli Vergili
Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, her insan bu hayatta zor olanı başararak iyi bir yerlere gelmek ister ancak ne yazık ki bunu çok az insan başarabilir. Başarabilenler ise her zaman planlı, programlı çalışanlar, azimli, iradeli, çalışkan, öz güven sahibi olanlar, fedakar olanlar ve zamanı iyi kullananlardır. İnsanlığın varoluşundan beri sayısız insan büyük başarılara ulaşmıştır. Bu insanların her birinin bir hikayesi vardır.
 
 
Hiçbir başarı tesadüf değildir. Atatürk’ün de dediği gibi ” Başarı, başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir. ” Rotası belli olmayan bir gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez sözüne göre önce hedefi belirlemeli, sonra planlamalı daha sonra zamanı en iyi şekilde kullanıp var gücüyle, azimle, fedakarlıkla çalışarak başaracağına inanmak gerekir.
 
 
Kıymetli Dostlar, hiçbir başarı ulaşılamayacak kadar yüksekte değildir. Yeter ki bunu bilip içinizdeki gücün farkına varıp azimle, istekle, sabırla, kararlılıkla çalışalım. O zaman başarı size koşarak gelecektir. Başarının yolu daha küçük yaşlardan başlayarak planlı bir şekilde çalışıp başarmaya karar vererek hedefe ulaşmaya istek duymakla başlar. Hani bir söz vardır ‘’Adam olacak çocuk…..belli olur. ’’derler. Rahmetli Barış Manço bunun için çok emek verdi.
 
 
Bu günün Z kuşağı denilen çocuklar onun adam olacak çocuk programlarını izleyerek büyüdü. Ancak ondan sonra ortaya çıkan ve günümüz insanlarını esir alan akıllı telefon ve teknoloji çağı her şeyi değiştirdi. Önce bilgisayarlar ile tanıştık. Sonra onunla özdeşleşen akıllı tahtalar çıktı. Okullarda eğitim kolaylaştı derken, akıllı telefonlar her şeyin önüne geçti.
 
 
Bir zamanlar okullarda öğrencilere rol model olsun diye ilçemizdeki önemli mevkilere gelen kişileri getirmiştik. Bu rol modeller artık bir parmak dokunuşu kadar yakınında , yeter ki onları kontrol altında tutup istifade etmesini bilelim. Burada görev ebeveynlere düşüyor. Çocuklarımızı kontrol ve takip etmeyi bırakırsak teknoloji bağımlısı olup hayat yolunda başarısızlığa mahkum olurlar
 
 
Sevgili Dostlar, hayat her ne kadar zor görünse de yapabileceğimiz ve başarabileceğimiz bir şey mutlaka vardır. Yeter ki başarının sonunda gelecek zaferi hayal edelim. Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Her başarılı insanın ardında bir örnek aldığı birisi veya destekçisi vardır.
 
 
Özellikle sporcuları yetiştiren antrenör veya hocalar yaptığı spor dalına göre başarılı sporcuları rol model olarak gösterirler. Çocukların en önemli rol modelleri anne ve babadır. Atasözünde olduğu gibi: “ Oğlan babadan öğrenir at oynatmayı, kız anadan öğrenir sofra donatmayı. ’’ Bazı çocuklar ise okullardaki sevdiği öğretmenleri rol model alırlar.
 
 
Ayrıca başarılı insanların arkadaşları da önemlidir. Atalarımız; bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim, demişlerdir. İyi bir arkadaşı olanlar birbirini örnek alıp başarılı olmaya gayret ederler. Ortaokul yıllarımda beraber arkadaşlık yaptığım bugün hala dostluğumuzun devam ettiği arkadaşlarım sayesinde geçmişte başarılı olduğumu düşünüyorum.
 
 
Başarılı bir insanın hayatında mutlaka başarılı ve değerli arkadaşları olmuştur. Başarılı olmak isteyenler dünden ders almalı, bugün için yaşayıp yarın için umutlu olmalıdır. Azim ve istekle çalışmalı, hedefe ulaşmak için her zorluğa göğüs germeli pes etmemelidir. Bizim gibi bir gün geçmişe baktığınızda en güzel yıllarınızın mücadele ile geçen yıllar olduğunu göreceksiniz. Ben geçmişimden gurur duyuyorum.
 
 
Atatürk: ’’En büyük makam, en büyük hak çalışanlara ait olacaktır.’’demiştir. Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır. Çalışmak bizi üç beladan kurtarır: Can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk. İnsanoğlu için en kutsal ibadet; çalışmak, doğruluk ve insan sevgisidir. (Hacı Bektaş-i Veli)
Çalışmanın timsali olan hareket halindeki karınca duran bir öküzden daha çok iş başarır.
 
 
Atalarımız: “ Zahmetsiz rahmet olmaz. Başarıya giden yol sabırdan geçer. Başarı doğru zamanda doğru yerde olmak, doğru karar vermektir. Başarı çalışmanın karşılığıdır. ’’demişlerdir. Eğer hayatta başarılı olmak istiyorsak arı gibi çalışıp başarıya ulaşmalıyız.
 
 
Bunun için en az üç yaşlıdan öğüt almak gerek. Okullarımızda sene sonu yaklaştı bu hafta sonu LGS, bir sonraki hafta üniversite sınavları var. İnşallah çocuklarımız başarılı olur. Hepsine başarılar dilerim. Yarın İstanbul’un fethinin yıldönümü. Hepimize kutlu olsun… Şimdilik sağlık, huzur ve dostlukla kalın; hoşça kalın
  Bu yazı 5162 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLARIMIZ
YUKARI