Bugun...

KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ “SUAT GÜNER”

 Tarih: 21-02-2021 18:17:00  -   Güncelleme: 17-03-2021 21:10:00
Mutlu BİLGE
Epey bir zamandan beri AK Parti Bolu İl Başkanı kim olacak diye fal tutarken, Fehmi Küpçü, Arzu Aydın ikilisinin dediği mi yoksa Nurettin Doğanay’ın dediği mi olacak diye merak içerisinde beklerken Suat Güner’in adı İl Başkan adayı olarak açıklandı da bizde böyle nafile işlerle meşgul olmaktan kurtulmuş olduk.
Açıklanan sonuç ile birlikte Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın ikilisi yarışı kaybeden taraf oldu. Ama O’nlar da en azından Doğanay’ı koltuğundan ettik diye avunuyorlardır. Nurettin Doğanay ise, altı yıllık saltanatının ardından son dakikaya kadar koltukta kalmak için uğraş verse de koltukta kalamadı. O da Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın’ın dediği olmadı, benim teşkilatımdan bana yakın biri aday oldu diye kendi kendisini teselli ediyordur.
Suat Güner hakkında edindiğim bilgiler doğrultusunda şunu söylemek yanlış olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan önüne gelen adaylar arasından hem en iyisini hem de orta yol formülüne uygun olanı seçti. Bunu isim açıklandıktan sonra gelen tepkilerden de anlayabiliyoruz. Ayrıca her kime sorduysam hepsi “bizim adam, bize yakın, iyi adamdır” cevaplarını aldım. Bunu diyenler birbirleriyle çekişen gruplardan olunca tercihin isabetli olduğu kanaatim oldukça güçlendi. Umarım Suat Güner bu kanaatlerimizde bizi ve kendi partililerini yanıltmaz.
Suat Güner zor ve kendisinden beklentilerin yüksek olduğu bir dönemde görevi üstlenecek. Bolu’da ağır bir seçim hezimeti almış ve kardeş kavgasına düşmüş, düzenin bozulduğu bir AK Parti’yi yeniden birleştirmek ve eski heyecanına kavuşturmak her babayiğidin harcı değil. Hatırlarsanız Kenan Evren 12 Eylül Darbesi’nin ardından “bozulan Anayasal düzeni yeniden kurmak ve kardeş kavgasına son vermek için yönetime el koyduk.” demişti ya Suat Güner’in de Kongre’nin hemen ardından yapacağı açıklama “AK Parti’de bozulan düzeni yeniden kurmak ve kardeş kavgasına son vermek için göreve geldik.” demek olmalıdır. Bunu derse kararlılığını ve otoritesini daha baştan göstermiş olacaktır.
Bozulan düzeni onarması ve kardeş kavgasına son vermesi için kimsenin yörüngesine girmemesi ve kendisine acemi muamelesi yapılmasına müsade etmemesi gerekir. İlk etapta kendisinin de görev aldığı eski yönetimin ağır suçlarıyla yüzleşmesi ve eski yönetim tarafından yalan ve iftiralarla itibarsızlaştırılan ama AK Parti’nin asıl kahramanları olan bazı isimlere itibarlarını iade etmesi gerekir.
Yine AK Parti Teşkilatı’nı müteahhitler lokali görüntüsünden kurtarması, sırf parası olduğu için o yönetimde yer alan ama gerçekte hiç bir özelliği olmayan tiplerle yollarını ayırması gerekir. Bunun yerine daha samimi, deneyimli ve inanmış kişilerden oluşan bir yönetim oluşturmalıdır.
Suat Güner’in İlçe teşkilatlarıyla da yakından ilgilenmesi buralardaki bölünmeleri de yeniden birleştirecek yönde adımlar atması gerekir. Yönetime her ilçeyi temsil edecek birer kişi almalıdır.
Bu saydıklarımı dikkate alırsa Partisine ve Bolu’ya önemli bir hizmet yapmış olacaktır. Çünkü kaybedecek zaman yok. O’nun başkanlığı köprüden önceki son çıkıştır. Seçime O’nun başkanlığında girilecek. O AK Parti adına Bolu’da son şanstır.
21.02.2021 / İSTANBUL
  Bu yazı 4626 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI