Bugun...
SON DAKİKA

DAKİKA BİR TERBİYESİZLİK İKİ

 Tarih: 23-05-2018 08:36:00  -   Güncelleme: 23-05-2018 08:43:00
Mutlu BİLGE

On altı yıldan beri peşinden koştuğumuz, milletin adamı dediğimiz Ey Reis! Gün öyle bir gün oldu ki sivrilttiğin kazıklar (buradaki sivrilmek öne çıkmak yükselmek anlamında kullanılmıştır) milletin başına bela olmaya başladılar. Biz millet olarak on altı yıl boyunca sırf senin adından dolayı riyakar politikacılara katlanmak zorunda kaldık. Her seçimde belki bu defa değişirler, yeni isimler gelir diyerek umutlarımızı tazeledik durduk. Ancak her defasında hayal kırıklığına uğradık. Parti Teşkilatlarını oligarşik bir yapıya büründürdüler, sağlam bir kadrolaşmaya giderek millete değil kendi menfaatlerine hizmet eden kişileri politika sahnesine sürdüler. Bu kişiler de şımardıkça şımardılar.

AK Parti Bolu İl Yönetimi ve Milletvekili Adayları, milletvekili aday listelerinin açıklanmasının hemen ertesinde soluğu bugüne kadar hep aldıkları ama vermekte bir o kadar cimri davranarak yaşam pınarlarını kuruttukları Dörtdivan’da aldılar. Hoşgelmişler safa gelmişler. Gelmeleriyle birlikte dakika bir terbiyesizlik iki oldu. Nasıl mı? O halde anlatalım. Kendilerine nezaketen hoş geldin dedikten sonra AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ile ayak üzeri konuştuk. Nurettin Doğanay, açıklanan adaylarla ilgili yazdığım ‘’Gitti Ali Dönmez Geri’’ başlıklı köşe yazım hakkında serzenişte bulundu. Ben de kendisine bunun bir siyasi analiz yazısı olduğunu ne düşünüyorsam onu yazdığımı söyledim. Nurettin Doğanay ile konuşurken mevcut milletvekili ve ikinci sıra adayı Fehmi Küpçü geldi, O’na da hoşgeldin dedikten sonra Nurettin Doğanay Fehmi Küpçü’ye ‘’Mutlu yine aleyhimize yazmış’’ dedi. Fehmi Küpçü’de ‘’geçenlerde Kenya’ya gitmiştim. Kenya’da bile Mutlu’yu sordular ne alıp veremediğiniz var dediler’’ dedikten sonra bana dönerek ‘’hem bizi eleştiriyorsun hem de bizimle geziyorsun bizimle gezme’’ dedi. Ben de kendisine ‘’kimi eleştireceğimi ve nerede gezeceğimi size mi soracağım, burası kamusal alan, ve siz de kamusal alanda yani halka açık bir alanda siyasi faaliyet gösteriyorsanız benim bunu izleme hakkım var’’ dedim.

Bütün buraya kadar anlattıklarım Türkiye’de Basının her zaman karşılaştığı klasik sorunlardan yani ‘’çekme kardeşim’’ tarzı sorunlardan biriydi. Bu kadarını anlayışla karşılayabiliriz. Ama asıl büyük terbiyesizlik AK Parti Bolu İl Yönetimi’nde Seçim Koordinasyon Merkezi sorumluluğu verilmiş yönetim kurulu üyesi Hasan Kanca’dan geldi. Söylediği sadece şahsıma değil benim şahsımda bütün Dörtdivan’a yapılmış bir hakarettir. Konuyla ilgisiz bir şekilde bana hitaben seslenip ‘’aç karnınızı doyurun’’ dedi. İşte maskelerin düştüğü, kapımıza oy istmeye gelenlerin gerçek yüzlerinin ortaya çıktığı an bu andır. O zaman Hasan Kanca’ya haddini bildirmek  farz oldu.

Hasan Kanca, on altı yıldan beri iktidarda olan bir partinin İl Yönetimi’nde yer alan biri olarak ‘’aç karnınızı doyurun’’ diyorsan şöyle bir düşünüp utanman gerekir. Madem ki biz aç karnımızı doyuramıyorsak bunun vebali sizdedir. Bu Dörtdivan’ı karnını doyuramayacak hale getirenler sizlersiniz. Neyi varsa aldınız. Mevcut olan az sayıdaki işlere de kendi yandaşlarınızı yerleştirdiniz. Senin Laz efeliğin burada sökmez. Senin AK Parti’nin kurucu felsefesiyle uzaktan yakından hiçbir ilgin olamaz. Senin gibiler her devirde iktidar olan partilerin yanındadır. Bu yüzden her uzatılan lokmayı siz kaptığınız için bizler karnımızı doyuramıyoruz.

Hani şu senin ikinci sıra adayın çok konuşan ama az iş yapan Fehmi Küpçü’nün dilinden düşürmediği Tekke Barajı varya, işte o barajın altı milyon metreküpünü Gerede alıyor, geri kalanın altı yüzbin metreküpünü Yeniçağa ve diğer altı yüzbin metreküpünü de Dörtdivan alıyor. Ve bu Tekke Barajı’da sizin atıp tuttuğunuz gibi Dörtdivan için yapılmadı. Kızılırmak suyu arsenikli çıkınca Melih Gökçek’in bastırmasıyla Tekke Barajı Projesi Ankara’ya içme suyu sağlamak için gündeme alındı. Bunun ödülünü de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Fehmi Küpçü’nün Geredesi aldı. Ama hala Dörtdivanlıları kandırmaya devam ediyorsunuz ve aç karnınızı doyurun diyorsunuz.

Hasan Kanca ve diğerleri aklınızı başınıza alın. Türkiye için kritik bir önem taşıyan bu seçim sürecinde içinde bulunduğunuz sağa sola saldıran şımarık hareketler sizi bitirir. Bu kafayla giderseniz üçte üç yerine üçün birini zor alır apışıp kalırsınız. Sonra ne olur derseniz Reis sizi koyun gütmeye gönderir.

MUTLU BİLGE

23.05.2018 / BOLU

  Bu yazı 5888 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI