Bugun...
SON DAKİKA

ADİL ESEN MESELESİ: BAYRAK YARIŞI MI MARATON MU?

 Tarih: 24-08-2017 19:09:00
Mutlu BİLGE

Ak Parti’nin Bolu’daki Kongre Sürecini dikkatle ve bir o kadar da ibretle izliyoruz. Kendi içerisinde demokrasiyi, demokratik teammülleri uygulamayan, Sovyetler Birliği ya da Çin Komünist Partisi’nin kurultaylarını aratmayan kongreler düzenleyen bir partinin, ülkeye vermek istediği demokrasi konusunda tereddüt etmeden yapamıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti içerisindeki metal yorgunlarının temizleneceğini ve taze kanlarla yola devam edileceğini hergün katıldığı programlarda bas bas bağırırken, kamuoyunda bu kongre sürecine şaibeli isimlerden arınma ve FETÖ ile bağı bulunanları temizleme gözüyle bakılırken, durumun tam tersi şekilde sevmediğimiz otların burnumuzun dibinde bitmesine müsaade edercesine hareket edilmesi, heyecanımızı söndürdüğü gibi kongre sürecine şüphe ile bakmamıza neden oldu.

Kimin kimi temizlediğinin kısa vadede belli olmadığı, bunun ancak 2019 seçimlerinde ortaya çıkan sonuçla anlaşılabileceği bir garip kongre sürecini yaşıyoruz. Adil Esen! Ak Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı görevinde bulunmuş, Ak Parti’nin Bolu’daki en ağırbaşlı isimlerinden biri, sessiz bir görev adamı. Siyasette ve özellikle kitle partisi hüviyetine kavuşmuş bir siyasi partide, dava kelimesinin kullanılmasını doğru bulmam. Ama Ak Parti’de bir dava varsa, bu davanın en sadık isimlerinden biridir Adil Esen. Ak Parti’nin enerjisinin yenileneceği bir kongre olarak bize takdim edilen kongre süreci öncesinde Adil Esen’in oyun dışında bırakılması tam bir hayal kırıklığıdır.

Konuyu şöyle izah edecek olursak, Milli Takımımızın İngiltere’den sekiz yediği 1980’li yıllarda bir milli maç olduğu zaman Almanya’da oynayan Erdal Keser ve İlyas Tüfekçi gibi isimler milli takıma çağırılır ve biz bunlara büyük umutlar bağlardık. Ama maç oynandığı zaman sonuç tam bir fiyasko olur ve umutlarımız suya düşerdi. Ak Parti Genel Merkezi’nin Bolu’ya gönderdiği Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Hüseyin Devecioğlu da tıpkı Erdal Keser ve İlyas Tüfekçi gibi umutlarımızı suya düşüren isimler oldu. İlk işleri gelir gelmez İl Yönetiminin kendilerine sundukları yanlı raporlara inanıp temizlenmesi gerekenler yerine temizlenmemesi gerekenleri temizlemek oldu. Adil Esen’i istifa ettirdikleri gibi, onca şikayete, onca patırtıya rağmen temayül yoklaması yapılması gereken yerlerde temayül yoklaması yaptırmayıp, aynı isimlerle yola devam dedirttiler.

Adil Esen’in Ak Parti Bolu İl Başkanlığı içindeki birbiriyle mücadele eden iki gruptan baskın konumda olanların kurbanı olduğunu acaba biliyorlar mıdır? Daha açık bir ifadeyle İl Başkanı Nurettin Doğanay, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Fehmi Küpçü’nün başını çektiği grubun, Eski İl Başkanı Ömer Sayın ve Ali Ercoşkun’un adamı olduğu gerekçesiyle Adil Esen’i istifa ettirdiklerini biliyorlar mıdır? Adil Esen’in Bolu İl Başkanlığı içindeki bir saltanat kavgasına kurban gittiğini biliyorlar mıdır?

Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, basına yaptığı açıklamada Adil Esen’in istifasını bir bayrak yarışı olarak yorumlamış. Ama görünen manzara bunun bir bayrak yarışı değil maraton olduğunu gösteriyor. Bu nasıl bir bayrak yarışı ki, bayrak sizin ve sizin desteklediklerinizin elinden hiç düşmüyor? Size muhalif olanların bayrakları el değiştiriyor size yakın olanlara veriliyor, sizinkiler ise size kementle sıkı sıkıya bağlanmış kimse alamıyor.

Örneğin bu bayrak yarışı neden Dörtdivan’da hiç düzenlenmiyor? Yoksa Dörtdivanlıların bayrak yarışına katılma hakları yok mu? On beş senedir aynı yüzler japon yapıştırıcısı ile parti koltuklarına yapışmış ayrılmıyor. Bayrak hiç el değiştirmiyor. Bayrak yarışı kısa mesafeli olur ama siz olayı maratona çevirmişsiniz koştukça koşuyorsunuz. Ama nereye koşuyorsunuz o da belli değil. Halka hizmetlerin yer aldığı varış çizgisine mi yoksa ballı ihalelerin bulunduğu varış çizgisine mi koşuyorsunuz?

Demem o ki, kongreler düzenleniyor ama kafalar aynı kafa. Herşey zorunlu bir formaliteyi yerine getirmekten ibaret. Hadi bu yazıyı da Mahsuni Şerif’in dizeleriyle tamamlayalım;

Öyle Bir Zamana Düştük
Küfrün Adı İman Oldu

Doğru Dürüst Gider İken
Hakkın Yolu Duman Oldu

Koyun Sesi Kurdun Sesi
Bir Çıkıyor Neyin Nesi

Adamın Adam Sevmesi
Geçti Hayli Zaman Oldu

MUTLU BİLGE

24.08.2017 / BOLU

www.dortdivandailynews.com

www.sonsöz.com.tr

  Bu yazı 7217 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI