Bugun...
SON DAKİKA

Başarılı otel yöneticisi Murat Acar ile özel röportaj !

 Tarih: 08-10-2021 22:02:00  -   Güncelleme: 08-10-2021 22:43:00
ismail hakki Pehlivan

Turizm sektöründeki başarıları ile adından sıkça söz ettiren Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort&Sport Hotel Genel Müdürü Murat Acar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort&Sport  Bolu -Düzce  Arasında bolu dagı yoluna   15 km boluya km düzceye 35 kilometre mesafede ormanın tam ortasında oksijenin bol oldugu bir yerleşim alanındaki konumu, kaliteli hizmeti ile tatil severlere çok daha fazlasını sunuyor. Bölgenin en iyi otelleri arasında zirvede kendisine yer bulan otel hakkında bilgiler veren başarılı yönetici Murat Acar ile yaptığımız  keyifli söyleşiyi siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

 

Murat Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?

 

Turizm Hayatıma 1986 senesinde akçay  öge motel ve Darka Tatil Köyü İznik Stajer Barboy olarak başladım.Sezon sonu İstanbul’a döndüm.ve T.T.O.K Hıdiv Kasrı otelde Resepsiyonist olarak görev yaptım ,Daha sonra  Memleketim Boluya dönerek Kartal Otel Kayak Merkezinde 10 yıl boyunca Resepsiyonist  olarak hizmet verdim,Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneğinde Restoran Kaptanı olarak meslege devam ettim,Daha sonra sırasıyla Mgm Clup İskandil Otel Bodrum Resepsiyonist, Karaman mermer Sanayi sirketinde satış danışmanı, Bolsantur A.Ş Termal KöroğluOtelleri Resepsiyonist sefi, Clup Kadıkale Hotel/Bodrum  Resepsiyonist, Rjr Reynolds Camel Sigaraları satış elemanı,Tekrar memleketime dönerek abantta hizmet veren Abant Palace hotelde sırasıyla resepsiyon memuru,önburo mudur yrd,önburo müdür,satın alma müdürü olarak hizmet ettikten sonra yine gurbete giderek, side palace oteli ön büro müdürü,mersin oteli işletme müdür vekili,abant palace satış ve pazarlama müdür, Sarot Termal Devremülk Ve Otel İşletmeciliği genel müdür, Sarot Termal den sonra

Akçakoca Sky Tower Otel Genel Müdürü , Abant Aden Boutique Hotel Genel Müdürü, Von Resort Abant Genel Müdürü ve sonrasında Abant Palace & Köşk Oteli Genel Müdürü Taksim İnternational Abant Palace  genel müdürlüğünden emekli oldum,6 ay  dinlendikden sonra tekrar meslege dönerek Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort&Sport Hotel Genel Müdürü olarak 2 ay önce tekrar görev aldım…

 

 

Otelcilikte başarılı bir kariyer çizgisine sahipsiniz.Başarınızı neye bağlıyorsunuz?

 

 

Çalışma hayatım boyunca çok çalıştım.Her giydiğim üniformanın hakkını terleterek, eskiterek verdim. Çalışmış olduğum tüm otellerde azimle, itina ile, özen ile saat, gün, izin düşünmeksizin sadece çalıştım.

 

Ben ekibin gücüne inanan takım ruhu anlayışına sahip bir yöneticiyim.Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. o yüzden yıllar boyu “Ben değil, Biz yaptık” dedim.”Biz başardık.” dedim.Bu yıllar süresince benimle birlikte çalışan tüm mesai arkadaşlarıma da buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum.Bugüne kadar pozisyonun seviyesine bakmaksızın hep birlikte ekip ruhu ile çok uyumlu ve tempolu çalıştık.Tüm turizm emekçi arkadaşlarıma selam olsun.

 

Her biri çok kıymetli ve değerlidir.Benim için başarının sınırı yoktur.Bunu siz kendiniz belirlersiniz.Ekibimle birlikte başarıya odaklandık ve yıllar boyunca da bir çok başarılı işe ve operasyona imza attık. 

 

 

Oteliniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

Öncelikle tesisimizin mimari yapısı, bölge ile son derece uyum içinde. Denizden 1350 rakımda çam ve köknar agaçlarının bulundugu topuk yaylası göletinin yanı başında tesisimizin kurulduğu alanın büyüklüğü çok büyük bir avantaj. Misafirlerimizin kendilerine ait geniş dinlenme alanları fazlasıyla var. Orman ,Oksjeni bol hava, temiz. Bünyemizde bulunan konseptlerine uygun dekore edilmiş alakart restaurantlarımız ile Bolu da içinde başka kültürleride misafirlerimize yaşatabiliyoruz.



 

Otelinizin hizmet ve fiyat politikası hakkında bilgi alabilir miyiz ?

 

Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort&Sport markası kaliteli ve misafir memnuniyeti odaklı anlayışla gelişerek, ilerlemekte olan özel bir tesistir . Bolu ve Düzce bölgesinin tam ortasında bolu dagı tepesinde topuk yaylasında hizmet vermekteyiz.Fiyatlarımız piyasa fiyatlarında ortalarda yeralmaktadır.

 

Otelinizi rakiplerinizden farklı kılan özellikler neler ?

 

Düzce, Kaynaşlı İlçesi, Topuk Yaylası Mevkiinde 2011 Yılı Temmuz ayında açılan Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort & Sport, 150 dönümden büyük bir arazi üzerinde ve 2.500 metrekarelik bir alanda inşa edilmiştir. Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort & Sport birinci sınıf otel hizmetleri verilmektedi.

40 adet Standart, 40 adet Dublex oda yiyecek içecek hizmetleri ile Kongre Üyelerimiz, Temsilci Üyelerimiz, Tüm Misafirler, Toplantı Grupları ve Kamp için gelen Takımlarımızı yüksek standartlarda ağırlamaktadır, Göl manzaralı Standart odalarda Balkon, Dublex odaların tamamında Balkon bulunmaktadır.

 

Bütün odalarımızda merkezi ısıtma-soğutma sistemi mevcuttur. TV, telefon, elektronik kasa, gar dolap, saç kurutma makinesi, duş, mini bar, kablosuz internet bağlantısı, banyoda telefon bulunmaktadır.

 

Fenerbahçe Topuk Yaylası tesisimizde 3 adet UEFA standartlarına uygun çim futbol sahası, kış turizmi için kayak pisti, 2 km göl çevresi yürüyüş yolu, orman içinde 4,5 km lik treking parkuru, piknik alanı, standartlara uygun kapalı voleybol ve basketbol sahaları mevcuttur.

 

Kamp ve dinlenme tesisi imkânlarının yanı sıra toplantı düzeninden 25 ile 100 kişi aralığında günışığı alan toplantı ve çalıştay odaları ve gelişmiş teknik donanımı ile kurumsal organizasyonlarınızda da değerlendirilebilmektedir.

 

Bölge ve Ülke Turizmi için öngörüleriniz neler ?

 

Başta Ülkemizin guzide takımı Fenerbahçe olmak üzere tüm takımların otelimizde kampları oluşmaktadır yazın kamp döneminde dışarıdan müsteri kabul edilememektadir.Ancak diger günler özellikle kış aylarında kafasını dinlemek isteyen aile ve gruplar için vaz geçilmez bir tercih olmaktadır. Hizmet kalitesi ve değerler anlamındaki sürdürülebilirlik ise önemli kriterlerin başında geliyor. Biz de bunun için üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz..

 

Türkiye’de turizm sadece Antalya odaklı olmamalı.Ülkemizde o kadar güzel yerler var ki saymakla bitmez  Batı karadeniz ve diğer bölgelerimizde görülecek gidilecek çok güzel yerlerimiz var.Her sene kendimizi tekrarlayıp duruyoruz..

 

 Ülkemizde  turizm alanında konaklama hizmetlerinde 12 aya yayarsak inanılmaz bir başarıyı sürdürüyoruz.Buna diger bölge otelleride odaklanmalı bunu hedeflemelidir.Sadece yaz aylarında bir çok turizm tesisi 4 ila 5 ay arası hizmet veriyor ve maalesef en geç ekim sonu %70’i kapanıyor ve sektör uyku moduna geçiyor.Bir çok çalışan işsiz kalıyor bu rakamlar istatistiklere bakıldığında sadece Antalya’da 270 bin kişi..

 

Sonrasında 2 ay kış turizmi başlıyor.Buda bu kadar işsiz kalan turizm emekçilerinin anca %5’lik kısmına iş imkanı sağlıyor.Benim Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’a güvenim tam.Çünkü, işin içinden gelen her kademesini çok iyi bilen ve bizlerle aynı frekansta olan ve sektörü anlayacak bir isim. 

 

Eklemek istedikleriniz neler olur ?

 

Türkiye’mizin kıymetini bilelim.Dünyanın hiçbir ülkesi bizim Vatanımızdaki güzelliklere sahip değil.Yazı ayrı güzel, kışı ayrı güzel,  dört mevsim güzellikler Ülkesi. Sevgi ve Saygılarımla...

 

  Bu yazı 3862 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI