Bugun...

Milli Mücadele

 Tarih: 26-04-2018 21:47:00
FERHAT ÇETİNOĞLU

Sevgili Geredeliler, Sevgili Hemşerilerim

Öncelikle kısa bir aradan sonra tekrar beraber olmanın verdiği sevinci sizinle paylaşmak istiyorum. 15 Yılı aşkın Gerede’mizde yayın yapan hemen hemen bütün gazetelerde Dergilerde ve İnternet Haber sayfalarında beraber olmanın gururu içindeyim, Ger Kav Gerede  ve Geredem  Dergilerinde editörlük yaptım.  Herhangi bir şekilde ayrım yapmaksızın Gerede’mizde yayın yapan  gazete ve haber sayfalarında yazılarımın yayınlanmış olmasından dolayı gazetede editörler ve sorumlularına canı gönülden teşekkür ederim …

Hemşerilerim öncelikle sizinle paylaşım yapmak istediğim birkaç konu olduğunu, bu konular hakkındaki görüş ve düşüncelerimi sizlere iletmek istiyorum

Mesele Var olmak…

Bilindiği üzere 24 Haziran da Türkiye’miz erken seçime gidiyor. Normal şartlarda erken seçim kararlarına her daim karşı oldum. Mümkün olduğu ölçüde seçimlerin zamanında yapılması taraftarı olduğumu gerek sosyal medyada gerekse sohbet meclislerinde dile getirdim. Sürekli seçimlerin gündeme gelmesine karşıyım ülkemizde sürekli şekilde seçim olmasını da hoş karşılamamaktayım ..Fakat Evde Babanın sözü ne ise Ülkede Reisicumhurun Sözü odur. Bir konu olduğunda Baba söz söyleyene kadar biz fikir beyan ederiz. Baba söz söylediğinde ona tabi oluruz. Ülke meselelerinde de durum aynıdır. Reisi Cumhur bir konu hakkında görüşünü dile getirmiş ise bize düşen şey ona tabi olmak ve mümkün olduğu kadar elimizden gelen çabayı göstermektir.

Kısaca geçmişe baktığımızda Türkiye 23 yıl boyunca tek partili seçim sistemi ile yönetildi. Demokrasiye ilk olarak 1946 yılında çok partili sisteme geçerek tecrübe etti.95 yılda 27 kez Milletvekili genel seçimi yapan Türkiye son 30 yılda 19 defa seçime gitti.

Her 1,5 senede bir Sandık başına gidilmiş. Bu tablo aslında hiç de iç açıcı bir tablo değil… Gündemler sürekli seçimlere odaklanmış bu seçimlerin Siyasal Ekonomik ve Sosyolojik olarak birçok sorun oluşturmuş toplumda sürekli bölünme ve kaygıyı arttırmış olduğunu görmekteyiz.

Peki, Bu kadar çok Seçime gitmek Ülkemiz için doğru bir durum mudur?

Çok Seçim yapmak demokrasimizin çok ileride olduğunu mu gösterir?

Seçimlerin ülkeye ekonomik boyutu Sosyolojik boyutları ve Siyasal sonuçları ülkemiz için hayırlı olmuş mudur?

Yanlış anlaşılmasın Seçim yapmayalım demiyorum ama her 1,5 sende bir bu milletin önüne sandık gelmesin. Mümkün olduğu ölçüde seçimlerin arası açılsın hatta Genel ve Yerel seçimler tek seferde olsun. Zamanıda bence 6 yılda bir olsun. Hem ekonomik hem de yerel ve genel de kazanan adaylar için ciddi bir çalışma hizmet etme zamanı olsun…

 

24 Haziran Seçimlerini sadece bir genel seçim olarak görmek yanlış olur. Bu Türk milletinin bir var oluş seçimidir.15 Temmuz hain darbe girişimine verdiği Kahramanlık destanı ile dünyada örnek olan bu millet Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı müdahalesi ile Ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

Bu operasyonlarda sadece hain bir örgüt ile mücadele verildiğini düşünmek büyük bir yanlıştır. Bu operasyonlar Avrupa’nın da içinde olduğu Abd nin tüm desteği alan yapı ile mücadele edilerek bir kahramanlık destanı yazılmıştır.

Sırada Menbiç olduğunu açıktır. Büyük Zaferler Türk milletini beklemektedir. Bütün dünyanın sömürgeci güçlerinin ellerinin olduğu bu bölgede menfaat için binlerce masum insanı katlettikleri Böyle bir ortamda Türk milletinin sessiz kalması beklemez. Sınırlarımızda sürekli bizi tehdit eden bir yapıya karşı sessiz kalmak kabul edilemez.

İçerdeki işbirlikçi hainlerinde ve dış güçlerin birlik olup Türkiye’ye karşı yaptığı uygulamak istediği planları bozmak için Erken Genel seçim kararı alındı. Milli Mücadelenin sadece savaştan ibaret olmadığını anlayıp Milli İttifaka gerekli desteği vermekten kaçınmayıp Var oluş mücadelesi olduğunu unutmayalım. 

Kumpas…

Sevgili dostlar dünyada hiçbir takım ve taraftarı yoktur ki bütün şartlar sana dönmüşken rakip 10 kişi kalmış ve mücadele konsantresi düşmüşken bir maça dışarıdan müdahale edip yarıda bıraksın. Bunu düşünmek dahi akla sığmaz. Ne yazık ki ! her şeye çok çabuk inanıyor ve her kesi iyi niyetli zannediyoruz. Fenerbahçe taraftarı içine sızan hain fetö örgütü üyeleri ülkemizde oynadıkları oyunların bir tanesini daha oynadı... Bu sadece taraftarın yaptığı bir şey değil. Bunun içinde hakemler de sorumlu... Hatta stat güvenliğini sağlayan kim varsa… Ülkemizde yıllardır öyle maçlar oluyor ki kimse maçları yarıda bırakmıyor? Küçük bir olayda maçın yarıda kalmasının ve olayların bitmesini beklemeden hatta gerekli durumda stadın boşaltılıp maça devam etmek dahi düşünülmemesi bu olayın organize olduğunun kanıtı…

Şükürler olsun ki oynanan oyun ne kadar karmaşık olsa dahi bu oyunları çözebilen be hiçbir şeyden korkmayarak açık açık hakkın yanında olan bir Reisicumhurumuz var. Allah ondan razı olsun…

Sosyal Fayda için sahip Çıkmak Zorundayız…

Sevgili Hemşerilerim Sevgili dostlar bilindiği üzere ülkemizde yüzlerce dernek ve vakıf var. Bu sosyal fayda için kurulan vakıflar gerekli ilgi ve destek olmadan Varlıklarını sürdürmeleri mümkün değil. Birde bu Vakıflara ve Dernekler sığ yönetimlerin elinde kalırsa etkisi de o kadar kısa olur, Üzülerek söylemeliyim ki  ! o makamları Ekonomik ve siyasal fayda için kullanırlar. Anlatmak istediğim şey Gerede’mizde de bulunan Vakıf ve Derneklere bütün Geredeli hemşerilerimizin gerekli ilgiyi göstermeleri ve sahip çıkmasıdır. Ne kadar çok kişi bu vakıf ve dernekler ile ilgili olursa etki alanı genişler, Vakıf ve dernekleri suiistimal edenlerin de önü o kadar kapanır. Lütfen Derneklerimize sahip çıkalım.

Allah yar ve yardımcınız olsun Selam ve dua ile …

 

 

 

 

FERHAT ÇETİNOĞLU

22-NİSAN-2018

  Bu yazı 1537 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  YAZARLARIMIZ
YUKARI